3 september 2017
12:00

IK Wormo vit

Referat: Stattena IF - IK Wormo vit

Tyvärr såg Linda Cornelis behov av att byta match för sent, vilket gjorde att vi kom upp till Olympiafältet med sju man. Konstgräs - och en halv elvamannaplan (=stoooooora ytor och mycket att springa på). Svälj. Försnack med killarna - ge järnet i en halvlek och sedan är det OK om ni kroknar. Jag tog lite defensiv taktik - "jaga inte ihjäl er efter bollen på deras planhalva".Ayham och Davud tog var sin halvlek i mål. Tråkig, defensiv fotboll? Icke. Än en gång står vi som publik och bara gapar. Lite problem med konstgräset - men man får ju anpassa sig. Stattena slog långbollar - och fick också in första målet med en sådan. Därefter tog killarna hand om det.Ca 2 - 14 i skott på mål första halvlek gjorde mig lugn - tänkte att hur nu andra halvlek än blir, så har killarna visat vad de går för. Det gjorde de i andra halvlek också. Jisses. Fotboll när den är så bra den bara kan bli. INGEN, ingen vek ner sig utan slet över den stora planen. Anton och Melker visade på nytt vilka ytterbackar de är och vågade komma i flera anfall. Davud och Ayhams insatser i mål känner vi till sedan innan. Jack - gick ner i andra som mittback och tog sig an uppgiften med bravud (den kan Davud sedan innan). Sid och Hjalmar visade på nytt vad de kan åstadkomma på kanterna och Ayhams mittfältsspel var klockrent. Den segern var ni väl värda!